VELKOMMEN TIL ORDUNIVERSET HER På LOVE WORDS-BLOGGEN

Dette er mit første blogindlæg, og hvor er det altså bare spændende. Jeg har glædet mig rigtig meget til at komme i gang, og vil her i det første indlæg blot fortælle lidt om mig selv og om, hvad jeg vil bruge bloggen til.

Her på bloggen vil jeg først og fremmest fortælle om, hvad jeg arbejder med i min lille sprogbiks, og jeg vil blandt andet dele tips og tricks til, hvordan du selv kan skrive og oversætte de perfekte tekster.

Min plan er også, at jeg vil vise, hvad jeg arbejder med gennem cases om kunder og større projekter – selvfølgelig efter forudgående aftale med de involverede parter, så ingen havner i en uønsket situation.

Vi skal også have det sjovt – vi skal lege med ord, tekster og alt muligt andet, og så skal vi også snakke om sprog og kommunikation, og alt hvad der hører derind under.

I LOVE WORDS

Sidder du og spekulerer over, hvorfor mon min virksomhed hedder LoVe Words? Det gør den først og fremmest, fordi LoVe er en forkortelse af Lotte Vendelbo, og så fordi jeg ELSKER ord. Det må være skæbnen, at mit navn kan forkortes på denne måde!

Jeg elsker at lege med ordene og sætte dem sammen på den helt perfekte måde. Jeg jonglerer med ordene og griber dem i den helt rigtige rækkefølge.

Du kan læse mere om min baggrund her.

FEM FUN FACTS OM MIG

  • Jeg ejer mere end 50 forskellige ordbøger – jeg elsker hver og en, jeg kunne aldrig finde på at skille mig af med dem, og jeg er altid på udkig efter flere, nye som gamle. De to sidst ankomne i min samling er “Opening Pandora’s Box – Phrases We Borrowed from the Classics and the Stories Behind Them” og “Bon Appétit French-English Menu Dictionary”, som jeg henholdsvis har købt på Glyptoteket i København og i en lille boghandel i Antibes i Sydfrankrig.
  • Jeg ville ønske, at jeg kunne tale svensk – alt lyder i mit hoved sejere på svensk. Mit yndlingsord på svensk er fika. Det er da så meget bedre at sige, at man fika, frem for at man drikker kaffe og snacker. En fika er bare så hyggelig!
  • Jeg drømmer om mit helt eget bibliotek – et bibliotek er fuld af bøger, og bøger er fulde af ord – what’s not to like? Der skal være reoler fra gulv til loft, som kan rumme alle mine bøger og flere til. Jeg har flere flyttekasser fyldt med bøger, der er opmagasineret, fordi jeg ikke har nok reolplads i min lejlighed.
  • Mit yndlingsfag på UNI var noget så nørdet som grammatik – behøver jeg at forklare hvorfor? Det var underordnet, om det var dansk, engelsk eller spansk grammatik. I bund og grund er det jo grammatik, man sidder og nørkler med, både når man oversætter, og når man skriver.
  • Jeg er en sucker for (svenske) krimier og chick-lit – der er ikke ret meget andet end den slags og selvfølgelig (!) alle ordbøgerne og opslagsværker på min bogreol. Det kommer vel heller ikke som nogen overraskelse, at krimierne skal være svenske?

Jeg glæder mig til at dele mit sprognørderi og andre ting med dig her på bloggen.

Vi skrives ved …

Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

LoVe Words